De grote en kleine dingen in het leven zijn bij Riny Boeijen bijna altijd verbonden met muziek. Bij het horen van een melodie kan zo maar zijn vader opduiken, een oude schoolvriend of de herinnering aan de eerste dansles die hij van zijn moeder kreeg. Geen wonder als je vader kastelein was van het dorpscafé en je wieg vlak boven de jukebox stond.

In januari 2009 won Riny de Radio 2 Top 2000 verhalenwedstrijd met zijn verhaal Javier en kreeg de Gouden Pennenvrucht . In Jongensblues zijn Javier en 25 andere muzikale herinneringen van Riny verzameld; liedjesverhalen uit zijn jukebox.

Enkele recensies:
Stefan Stasse (radio- en tv-maker, presentator): ‘Vertederende bespiegelingen; licht van toon weet hij altijd de kern te raken.’

Brabants Dagblad: ‘Boeijen werd eerder de ‘Bèrgse Simon Carmiggelt’ genoemd. Met Jongensblues bewijst hij dat hij recht heeft op die eretitel.’

Fragment uit Verloofd:
… Ik schreef gedichten. Zinnen over zinnen. Over haar schoonheid, haar liefde, het verlangen. Ik liet briefjes achter. Met kleine woordspelingen over houden van, missen van, denken aan. Ik had geen vlinders in mijn buik. Nee. Mijn ingewanden werden uiteengereten door een toom hongerige aasgieren. Verliefdheid deed pijn.
Zelfs als mijn mannelijkheid zich in eenzaamheid vurig oprichtte, wilde ik geen gemeenschap met mezelf. Alsof mijn lichaamsappen alleen haar toebehoorden, alleen door haar aan mijn lijf mochten worden onttrokken. Want verliefd.
Daarna was verloven nog maar een kleine stap. Een pennenstreek onder het voorlopige koopcontract. Er kwam een cadeauboekje. Mijn opschrijfboekje. Onze namen voorin en op elke pagina een attribuut voor de uitzet. Liefst met afbeelding, geknipt uit een reclameblaadje, zodat de toekomstige schenker wist waar hij zijn cadeau kon aanschaffen. Een pannenset, BK, zesdelig, rvs. En voor de kleinere beurs: Een fritesnijder, Tomado, met kunststof handgreep of Badhanddoeken, Hema, blauw. Voortaan liet ik me op verjaardagen, met Sinterklaas en Kerst afschepen met een van mijn toekomstige inventarisstukken. Geen elpees, geen boeken, geen after shave, geen fles Jack Daniels, zelfs geen pakje shag meer.
Ik zie mijn vriend Theo nog staan. Vorig jaar had hij me voor mijn verjaardag een zelf samengesteld pretpakket uit de lokale seksshop cadeau gedaan. Vijf Chicks, een voordeelverpakking condooms en een flesje met afrodisiacum, waarvan de datum was verlopen. Nu kreeg ik een Philips mixer, met drie standen. En ik was er blij mee, want verloofd…

Copyright © 2018 . All rights reserved. | Privacybeleid