Op 5 september 2011 is de opvolger van Jongensblues verschenen; Vakantieblues.
Vakanties zijn nooit zomaar vakanties. Vaak gebeuren er onverwachte dingen. Gebeurtenissen die je misschien bijna vergeten was, maar weer helder op je netvlies komen als je dat ene nummer hoort. In Vakantieblues beschrijft Riny Boeijen zijn vakantieherinneringen aan de hand van muziek. Liedjesverhalen vol humor, zelfspot en ontroering. Over de vakantie waarin zijn levensreis begon tot de ontmoeting met zijn beide dochters die hij 23 jaar geleden voor het laatst zag.

Enkele recensies:
Jan Donkers (popjournalist, radiomaker en schrijver): ‘Erg leuk! Heel kleurrijk en herkenbaar, ik heb het met plezier gelezen.’

De Aziatische Tijger (stichting die nieuws, reisverhalen en columns publiceert over landen in Oost- en Zuid-Oost Azië): ‘Een leuk boek van een gelauwerd reiziger. ‘One Night in Bangkok’ is met stip het leukste verhaal.’

Fragment uit De Sparta GD 50 Sport:

Hoe kun je een vakantie beter beginnen dan op een splinternieuwe Sparta GD 50 Sport; zittend op de buddyseat tussen ome Harrie en tante Nolda. Een sensatie die in mijn geheugen zit gemetseld, al was het maar omdat ik nog nooit op een brommer had gezeten. En ach, wat was hij mooi. In al zijn massiviteit leek het een rijdend fort, gepantserd met stalen spatborden en chromen sierstrips. De robuuste, gewelfde tank in twee kleuren; beige en blauw. Het eivormige reparatiedoosje in de flank. Een detail en eigenlijk overbodig, want deze machine straalde een brok vertrouwen uit. Niet te stoppen; door niets of niemand.

Het was hartje zomer, maar dat weerhield oom en tante er niet van zich in een lange leren jas te hijsen. Ik droeg een korte broek en had mijn gele jack aan, waardoor we gedrieën op een reusachtige bruine boterham met kaas leken. En eindelijk was het dan zover. Ome Harrie startte zijn Sparta. Het sonore geluid ging als een siddering door mijn buik….

Copyright © 2018 . All rights reserved. | Privacybeleid