Ik noem mar ‘n dwarsstroat is de tweede uitgave (in Algemeen Nederlands) van het schrijverscollectief Bèrge dur ut Lint. Een collectief dat bestaat uit negen in Berghem geboren en getogen schrijvers, waarvan ik er een ben.
Vijftig jaar geleden was het onmogelijk om in Berghem te verdwalen. De kerk stond (ongeveer) in het midden, ons hele dorp paste op een zakdoek. Maar de laatste tien jaar groeit het dorp tegen de klippen op en behalve dat we mogelijk binnenkort de tienduizendste Bèrgse inwoner kunnen begroeten, is ook de kans te verdwalen aanzienlijk toegenomen.
Bèrge dur ut Lint heeft met Ik noem mar ‘n dwarsstroat haar schijnwerpers op meer dan vijftig straten gericht. Over elk van die straten is een verhaal geschreven, voorzien van een of meerdere foto’s. Deze verhalen zijn niet alleen gebundeld in een boek, maar zijn ook digitaal beschikbaar middels een app. De app is gps-gestuurd en stelt de bezitter in staat om met behulp van een smartphone een route uit te stippelen die langs de beschreven straten loopt. In een straat aangekomen kan het verhaal met de smartphone worden gelezen én beluisterd. Bovendien worden enkele foto’s getoond.

Riny Boeijen tijdens de presentatie van 'Ik noem mar 'n dwarstroat'.

Riny Boeijen tijdens de presentatie van ‘Ik noem mar ‘n dwarstroat’

 

Copyright © 2018 . All rights reserved. | Privacybeleid