Ik noem mar 'n dwarsstroat

In november 2016 werd het tweede boek van ons schrijverscollectief Bèrge dur ut Lint gepresenteerd: Ik noem mar ‘n dwarsstroat. Het is een bundel van 55 verhalen over 55 straten in Berghem. Naast dit boek werd ook een (gps-gestuurde) app gelanceerd, waarmee de verhalen niet alleen kunnen worden gelezen maar ook beluisterd. Met de app kan tevens een wandeling door de beschreven straten worden uitgestippeld.
Riny Boeijen las een van zijn bijdragen aan het boek voor: Julianastraat. Het verhaal kunt u hier lezen.

Riny Boeijen tijdens de presentatie van 'Ik noem mar 'n dwarstroat'.

Riny Boeijen tijdens de presentatie van ‘Ik noem mar ‘n dwarstroat’. Foto Ad Hartjes

 Brabantse Dialectpenning

In 2016 werd het verhaal Zaddoek van Riny Boeijen bekroond met de Brabantse Dialectpenning. Fragment uit het juryrapport: ‘een herkenbaar eigentijds verhaal over Alzheimer, voorzien van mooie beeldspraak’. Het verhaal kunt u hier lezen.

Foto Theo Hoeks

Foto Theo Hoeks

 

In 2014 werd de verhalenwedstrijd om de Brabantse Dialectpenning georganiseerd. De inzending van Riny Boeijen – getiteld ‘t Wôtter van ons opa – behaalde de tweede prijs. Het verhaal kunt u hier lezen.

SONY DSC

 Avond van het muziekverhaal

Al sinds de eerste Avond van het muziekverhaal in 2009 is Riny Boeijen te gast in dit jaarlijkse programma. Bij de viering van het eerste lustrum droeg hij een bijzonder verhaal voor: Blues (brief aan mijn alter ego). Wilt u dit verhaal lezen? Klik hier.

 Aziatische Tijger

De Aziatische Tijger is een website met verhalen, nieuws en opinies uit en over Azië. Riny Boeijen heeft een aantal verhalen op deze website gepubliceerd. Twee ervan zijn uitgeroepen tot ‘Verhaal van de maand’. U kunt de verhalen lezen door op de titel te klikken: In het spoor van de Vietcong, Suzie Q in Hanoi , Moederliefde: een ervaring in Indonesië en Moeilijke stoelgang in Sumatra.

 Willem Iven Prijs

Alle kanten op! is de titel van het Brabantse Boekenweekboek 2014 verschenen bij uitgeverij Van de Berg Almere; een verzameling verhalen en gedichten in Brabants dialect, gebaseerd op het thema van de landelijke Boekenweek 2014 ‘Reizen’. De inzending van Riny Boeijen is getiteld Noes en werd als beste verhaal bekroond met de Willem Iven Prijs. Lees hier het winnende verhaal.

Alle kanten op!

 Bèrgs bal met boeken

In een overvolle Berchplaets presenteerde ons schrijverscollectief Bèrge dur ut Lint op zaterdag 16 november 2013 het boek Vijftig klurre Bèrgs en ‘t Bèrgs Liisplènkske. Tijdens dit Bèrgs bal met boeken werden humoristische filmpjes en sketches vertoond en verhalen en gedichten voorgedragen. Riny Boeijen las zijn verhaal Menne wittering voor. Een verhaal in onvervalst Bèrgs dialect met op de achtergrond een prachtige clip van de Hertogswetering, gemaakt door Theo Hoeks.

 Spatjes

Spatjes is het personeelsblad van waterschap Aa en Maas. Het blad verschijnt maandelijks in full colour.
In 2010 werd Riny Boeijen gevraagd een column voor Spatjes te schrijven; Waterwoorden.

December 2013
Geen water (meer)
Mijn laatste column voor Spatjes.
Lees meer>

Juni 2013
Verbinden
‘Schrijf iets over verbinden’, was de opdracht van de redactie.
Lees meer>

December 2012
Minnewater
Moet een waterwoord altijd het woord ‘water’ bevatten?
Lees meer >

Juli 2012
Watervrij
‘Schrijf iets over vakantie,’ zei de redactie. Met vakantie heb ik niet zo veel.
Lees meer >

Maart 2012
Watervoetafdruk
Watervoetafdruk! Hoe verzin je zoiets?
Lees meer >

December 2011
Afvalwater
Vlak voor de feestdagen lijkt mijn weegschaal het op een akkoordje te hebben gegooid met mijn broekband.
Lees meer >

September 2011
Waterkwast
Afscheid en water hebben iets met elkaar.
Lees meer >

Juli 2011
Waterman
Fritske is weer terug, las ik op een aanplakbiljet langs mijn dagelijkse wandelroute. Wie is Fritske? zult u zich afvragen..
Lees meer >

April 2011
Vreemd water
Soms zegt de klank van een woord meer dan haar letters weer kunnen geven. Water is zo’n woord.
Lees meer >

Februari 2011 
Watermisbruik
Bij het woord ‘watersnood’ gaan mijn gedachten onmiddellijk naar februari 1953.
Lees meer >

November 2010
Watermuziek
Ooit van watermuziek gehoord? In de meeste woordenboeken zul je er tevergeefs naar zoeken.
Lees meer >

September 2010
Spraakverwatering
Taal is gevoel, taal is emotie. Dat is vooral te merken als je in een vreemde taal communiceert.
Lees meer >

Juni 2010
Aan ‘t water
‘Mijn man heeft het aan het water’, hoor ik mijn moeder nog zeggen.
Lees meer >

April 2010
Waterhoofd
Wist je dat wij mannen voor 62% uit water bestaan?
Lees meer >

Februari 2010
Waterlanders
‘Daar komen de waterlanders’, zei mijn vrouw laatst tijdens een tv-programma.
Lees meer >

 Onder ons gezegd in Brabant

Onder ons gezegd

Onder ons gezegd in Brabant
Eind 2011 is het boek Onder ons gezegd in Brabant verschenen (uitgeverij Van de Berg Almere) onder redactie van Cor Swanenberg en Michel de Koning. In dit boek geven maar liefst 138 schrijvers de top-tien van hun Brabantse dialect. Ook Riny Boeijen was uitgenodigd aan dit project mee te werken. Hij schreef het verhaal Unnen borrel vur onderweeges.
Lees meer> Unne borrel vur onderweeges

 KRO's Goudmijn

Weblog KRO’s Goudmijn
Goudstukjes, zo heten de verhalen die Inge de Randamie-Boeijen en Riny Boeijen tot februari 2013 hebben gepubliceerd op de website van KRO’s Goudmijn. Elke week verscheen een nieuw verhaal, waarbij Inge een column schreef over de dagelijkse dingen in haar leven en Riny een songtekst met bijbehorende platenhoes tegen het licht hield. Lees en reageer op KRO community – goudmijn.

Sint Jansklokken
Niet de titel van een column, maar een reactie van Gerard Rooijakkers op het Goudstukje Paradiso in het Brabants Dagblad van 26 april 2012.
Lees meer >

Zomeruitzendingen 2011 op Radio 2 met Vakantieblues
Tijdens de zomeruitzendingen 2011 van KRO’s Goudmijn op Radio 2 las Stefan Stasse als voorproefje zeven verhalen voor uit de bundel Vakantieblues.

Voorlezen Vakantieblues

De ontmaskering van Sinterklaas
In de Radio 2-uitzending van KRO’s Goudmijn op 5 december 2010 droeg presentator Stefan Stasse een verhaal van Riny Boeijen voor; De ontmaskering van SinterklaasLees het hele verhaal >

Presentatie Jongensblues
Op 5 september 2010 werd Jongensblues gepresenteerd tijdens een live uitzending van KRO’s Goudmijn in het mediacafé in Hilversum. Presentator Stefan Stasse en archivaris Jacques van Aelst namen  het eerste exemplaar in ontvangst en Riny las een verhaal voor.

Presentatie Jongensblues

Zomeruitzendingen 2009 op Radio 2 met Jongensblues
Na het winnen van de Gouden Pennenvrucht bij de jaarlijkse Top 2000 uitzending, werd Riny gevraagd een aantal van zijn verhalen voor te lezen tijdens de zomeruitzendingen 2009 van KRO’s Goudmijn op Radio 2.

Voorlezen Jongensblues

 

 

Copyright © 2018 . All rights reserved. | Privacybeleid