Wie van ‘s-Hertogenbosch houdt en liefhebber is van de romans van A.F.Th. van der Heijden wordt binnenkort op zijn/haar wenken bediend. In oktober verschijnt het wandelboek ‘s-Hertogenbosch en A.F.Th. van der Heijden (eindredactie Riny Boeijen).
Het boek beschrijft een wandeling bestaande uit twee ‘driehoeken’ van elk drie kilometer, met als begin- en eindpunt De Parade (vlak naast de Sint-Jan). De ‘wandellezer’ wordt meegevoerd langs de Bossche decorstukken uit het veelomvattende oeuvre van de schrijver; een wandeltocht langs de denkbeeldige krochten en spelonken van Jeroen Bosch, hand in hand met Albert Egberts schrijdend over het, door zijn geestesvader A.F.Th. van der Heijden aangelegde, literaire plaveisel van zijn moederstad. Het boek bevat de familiegeschiedenis van de schrijver, relevante citaten uit zijn oeuvre en intermezzi, welke worden ondersteund door meer dan vijftig foto’s.
De samenstellers konden bij het uitzetten van de wandeling al dat andere moois dat Den Bosch te bieden heeft natuurlijk niet links laten liggen. De Sint-Jan, het uitzicht op het Bossche Broek, de gebouwen en kunstwerken waarin de geest van Jheronimus Bosch rondwaart, om maar eens enkele voorbeelden te noemen. Ook die komen in woord en beeld voorbij.
’s-Hertogenbosch en A.F.Th. van der Heijden, Cees Slegers en Cor Swanenberg, Uitgeverij Van den Berg, ISBN 978-90-5512-490-9, € 14,95.