De nieuwe Brabants kwartaalblad over Brabanders en hun taal – is uit: jaargang 4 nummer 2. Een bijzonder nummer, want Brabants heeft een van Neerlands grootste schrijvers weten te strikken voor een interview: A.F.Th. van der Heijden. Het interview zal in vier delen worden gepubliceerd, zodat u een jaar lang kunt genieten van deze taalvirtuoos.
Verder in dit nummer onder meer: Een pikant appeltje, het Juffersnuutje van Ed Schilders, de bespreking van het nieuwe boek van Ties Teurlings Krentenkoppen, een interessant artikel van Jos Swanenberg over de Brabander en de Brabantse identiteit Dat is nou echt Brabants en de winnende tekst Munnen hond uit de cursus Dialect voor Oss en omstreken van de Volksuniversiteit Oss.
En natuurlijk heeft Mrinus de Witte weer zijn licht laten schijnen over ‘t Bèrgs (het dialect van Berghem) met een verhandeling over de warme maaltijd (wèèrem iite). Bezoek onze website stichtingbrabants.nl lees of beluister verhalen en laat u verleiden tot een abonnement: slechts € 24 per jaar.