Eindelijk zijn het boek Ik noem mar ‘n dwarsstroat en de bijbehorende gratis app gepresenteerd. Zaterdag 12 november jl. bracht het schrijverscollectief Bèrge dur ut Lint in een bomvolle Berchplaets een cabaretesk programma vol humor, verhalen, muziek en films met als slotstuk de uitreiking van de eerste twee exemplaren aan twee gepensioneerde Berghemse stratenmakers.

Het boek bevat 55 verhalen over 55 verschillende straten in Berghem. Soms is het een jeugdherinnering van een schrijver, soms een terugblik op een historische gebeurtenis, soms een geschreven portret van de straat. Alle verhalen zijn voorzien van een of meerdere kleurenfoto’s. Naast het boek werd een app gelanceerd voor zowel iPhones als android-toestellen. Met de (gps-bestuurde) app kan een wandeling door de Berghemse straten worden uitgestippeld, de verhalen gelezen en beluisterd.

De app kan worden gedownload in de App Store (iPhone) met zoekterm dwarsstroat en in de Play Store (android) met de zoektermen 5351 of bergedurutlint. Boeken zijn nog te koop bij Primera Van Alebeek, Sint Willibrordusstraat in Berghem.

img_20161117_0002