Op 24 oktober as. begint op de Volksuniversiteit Oss de zevendelige cursus Loat ze mar kômme, een beginnerscursus dialect van Oss en omstreken. Het is de derde keer dat deze cursus wordt georganiseerd. Docenten zijn Cor Swanenberg en Riny Boeijen.
In deze cursus wordt gekeken naar de herkomst en betekenis van het Brabants dialect en die van het Osse (Maasland-) dialect in het bijzonder. Waar komen de woorden en uitdrukkingen vandaan? En kennen we de betekenis ervan? We kijken ook naar de rol van het Brabants en Osse dialect in de muziek en literatuur. Uiteraard leren we ook te schrijven in het dialect van Oss en omstreken en te ervaren hoeveel humor dit dialect herbergt. En behalve dat je er iets leert, is het ook de bedoeling ‘um ‘n bietje schik te hebbe mi mekaare’. Want het Brabants dialect is ook een taal van plezier.
De cursus wordt gehouden op zeven dinsdagavonden van 19.00 – 20.30 uur in het gebouw van de Volksuniversiteit, Kruisstraat 94 in Oss en kost € 82. Er zijn nog plaatsen, dus klik hier en schrijf je in.