Dinsdagmiddag 30 oktober 2018 werd in Boekhandel Heine in ‘s-Hertogenbosch het wandelboek ‘s-Hertogenbosch en A.F.Th. van der Heijden gepresenteerd.
Adri, een van Nederlands beste naoorlogse schrijvers en afgebeeld in zijn jongste jaren, mocht het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Het boekje beschrijft twee wandelroutes door het centrum van Den Bosch, gebaseerd op citaten uit het omvattende oeuvre van Van der Heijden. De wandelaar krijgt met de betreffende citaten van de schrijver ook de decorstukken uit de romans voorgeschoteld. De routes kunnen met behulp van een app worden gevolgd en de citaten beluisterd. De samenstellers van het wandelboek hebben tevens de Bossche roots van de moeder en grootouders van de schrijver blootgelegd en in de wandelingen verwerkt. Uiteraard zijn ook andere fraaie gebouwen, kunstwerken en vergezichten zoals de Sint-Jan, het beeld van Jeroen Bosch en het Bossche Broek niet onvermeld gebleven.
De schrijver toonde zich enthousiast en geïnspireerd. ‘Als Den Bosch me roept, dan kom ik,’ zei hij in zijn dankwoord.

Het boek ‘s-Hertogenbosch en A.F.Th. van der Heijden is voor € 14,95 onder meer verkrijgbaar bij Boekhandel Heine in Den Bosch (isbn 978-90-5512-490-9).
Kijk voor meer informatie en voor het downloaden van de wandelapp op afthwandelboek.nl.